2013

Champions League in Acoz

Kerksken - Acoz 7 - 6

Kerksken wint Champions League

Kerksken 01/10 - David De Vits veegde zaterdag met een vertimmerde ploeg de vloer aan met de tegenstand op het Kerkskense Dorpsplein. In Acoz liep het zondag wel niet van een leien dakje.

Michiels Kerksken Kapitein David De Vits 2010

‘De Champions League was de enige trofee die nog ontbrak. Die trofee verzacht dan ook de ontgoocheling van de gemiste landstitel nadat we de reguliere competitie met tien punten voorsprong afsloten. Zaterdag klopten we het Spaanse Parcent met 6-0. Het Nederlandse Easterein spartelde wel wat tegen, maar kreeg 6-2 op de oren. In de finale troffen we met Baasrode en Acoz twee andere Belgische clubs. De nieuwe internationale regel dat niet mocht overgeleverd worden speelde in onze kaart. We zijn de beste keerders ter wereld. Vorig jaar werden we geklopt door het Spaanse Tibi waar twee spelers alles over leverden zodat van een wedstrijd geen sprake meer was.’

‘In de finale klopten we Baasrode na een sterke collectieve prestatie met 6-2. In de finale dreigde het fout af te lopen, want we raakten tegen Acoz 3-5 achter. Bij 5-5 en 40-40 haalde onze gastspeler Xavier Fiasse de beslissende kaats binnen. We kregen toelating van de federatie om Fiasse op te roepen omdat na Frank Van Den Bulcke het hele weekend ook Pascal Demuylder voor zondag verstek gaf. We hoopten onze Oppuurse aanwinst Fabian Van Der Cluyzen in te zetten, maar ook hij was verhinderd.’

‘We sluiten het seizoen nu af in schoonheid. We wonnen de Champions League, beker van België, Supercup en de tornooien van Brussel, Braine-le-Comte en Ath. Enkel de tornooien van Aalst en Sirault liepen we mis evenals de landstitel. In januari startten we de voorbereiding op een nieuw seizoen. Met Van Der Cluyzen en Nicolas Nantel moeten we twee nieuwe spelers inpassen, maar de ambitie blijft dezelfde.’

 

 

ooo-OOO-ooo

2012

Michiels Kerksken in Champions League

Kaatsploeg doet het goed in Valencia

Kaatsen Michiels Kerksken - Maarten Roelandt
Maarten Roelandt kreeg zijn kans bij de eerste ploeg van de landskampioen 'Michiels Kerksken'

KERKSKEN 19/8 - In het kader van de Champions League Kaatsen heeft Kerksken op 17 augustus zijn eerste matchen betwist in het Spaanse Valencia. In de wedstrijd tegen Charleroi moest de ploeg met het kleinste verschil (7 -8) de duimen leggen tegen Charleroi, doch tegen het Spaanse Godeletta haalden ze op overtuigende wijze de overwinning binnen (8 – 2).

Daar twee vaste pionnen van het Kerkskense team, m.n. Benjamin Dochier en Franck Vandenbulck, onbeschikbaar waren kreeg de jonge Maarten Roelandt (foto) – aanvoerder van de tweede ploeg bij Kerksken – de kans om zich te bewijzen bij de vijfvoudige landskampioen.

"Met een resultaat van 4 punten op 6 behaalde Kerksken een prima uitgangspositie voor de komende wedstrijden in de voorronde van zijn reeks: op 1 september in Charleroi en op 2 september om 13u. op de eigen ballodroom te Kerksken", weet bestuurslid Dirk Roelandt.

"De winnaar van deze reeks speelt half september in Pamplona de finale tegen andere kampioenenploegen / finalisten uit Nederland, Frankrijk, Italië of Spanje. In Spanje, waar de kaatssport immens populair is – er bestaan zelfs kaatsscholen, en de topploegen spelen er met profs – tipt de pers alvast op Kerksken als winnaar van de Champions League!"

Samenstelling van de ploeg: Pascal Demuylder, Sam Brassard, Philippe De Wolf, David De Vidts en Maarten Roelandt.

ooo-OOO-ooo

GROTE PRIJS STAD BRUSSEL

Benjamin Dochier kaatst fenomenaal

Michiels Kerksken - Benjamin Dochier - dendersport  info 19 juli 2011

Op de Aalsterse Houtmarkt trok Baasrode met groot machtsvertoon aan het langste eind, maar op de Brusselse Grote Markt stond geen maat op regerend landskampioen Kerksken.

Kerksken 19/07/12 - Benjamin Dochier werd in de hoofdstad verkozen tot de beste speler van het tornooi. De Kerkskense coach Jef Buyl spaarde de superlatieven niet om de glansprestatie van de grootmidden in de verf te zetten. 'Dochier kaatste fenomenaal. Als dan ook onze achterman Pascal De Muylder topniveau haalt, valt er tegen ons niets te beginnen.'

Kerksken haalde het zondag in de finale van Maubeuge met 7-4. 'We klopten Oppuurs met 7-4 terwijl Maubeuge het na een thriller met 7-6 haalde van Baasrode. Bij 6-6 en 40 gelijk leverde Geoffrey Frébutte de bal buiten. In de finale raakten we wel even 2-3 achterop, maar nadien zetten we de puntjes op de i. Dochier keerde geweldig sterk. De Muylder liet het wel eens afweten bij het leveren, maar ook hij keerde sterk.'

'David De Vits zit al vier weken aan de kant, waardoor Philip De Wolf zondag aan de opslag verscheen. Net als Sam Brassart en Frank Van Den Bulcke trok De Wolf zich goed uit de slag.'

'Volgend seizoen trekt De Wolf naar Oppuurs, maar onze basisvijf blijft intact. De Muylder, Brassart en De Vits zijn intussen aan hun zevende seizoen bezig in Kerkskern. Van Den Bulcke sloot één jaar later aan en Dochier is ook al aan zijn vierde jaar bezig. In Aalst hadden we een offday tegen Acoz, maar in de Beker willen we revanche.'

ooo-OOO-ooo

Kampioen Michiels Kerksken hakt zowel Oppuurs als Maubeuge in de pan

-Kerksken (achteraan) was een maatje te groot voor Oppuurs. 17 juli 2011
Michiels Kerksken (achteraan) was een maatje te groot voor Oppuurs.

Brussel 17/7/12 - De onverwachte afwezigheid op de slotdag van het kampioenschap van Vlaanderen in Aalst heeft Kerksken geen morele dreun bezorgd. Op de Brusselse Grote Markt stelde het gisteren orde op zaken.

Slechter verging het Baasrode dat na een te vermijden verlies tegen Maubeuge zijn ambities weer een jaartje mag opbergen. Kwalitatief stond de initiële lutte tegen Maubeuge niet op een hoog niveau en daar had de felle wind een ruim aandeel in, maar de spanning maakte veel goed. Met een felle tegenwind was het onmiddellijk duidelijk dat het opslagvak een te mijden zone was.

Baasrode reageerde sterk op het openingsspel van de Fransen, maar Joos en Koek leverden elk een flauw opslagspel af met een 2-3 score als gevolg. Maubeuge rook meteen zijn kans en ging vlot naar 3-5 en 4-6. De Oost-Vlamingen gaven het echter niet op, en vochten terug tot 6-6.

Het volgende spel moest dus de finalist aanduiden en daarin nam Baasrode een optie op winst (40-30) en een kaats vrijwel in het opslagvak. Frébuute liet het echter twee keer afweten en de Fransen naar de finale.

Tegen kampioen Kerksken bood Oppuurs aanvankelijk flink weerwerk (3-2), maar moest het na magistraal keerderswerk van het duo Brassart-Demuylder en twee regenbuien zijn debuut op de Grote Markt voortijdig afbreken (7-4).

In de finale klampte Maubeuge lange tijd aan, maar ook nu weer maakte de klasse van Kerksken het verschil. Het speelde op een knappe wijze de Aalsterse flater naar de vergeetput (7-4).

 

1ste Nationaal

2011

Zondag 03 juli 2011

NINOVE 9 – 13 MICHIELS KERKSKEN

NINOVE VERDIENSTELIJK MAAR PLOOIT TEGEN STERKE LANDKAMPIOEN KERKSKEN

Verslag:

Bij 5-4 liet bezoeker David De Vits, die last had aan de lies. zich vervangen. maar het is ondertussen wel duidelijk dat de kampioenen op dit moment niet zo sterk meer aan de dag komen aan de koord. Zij keken bij de rust tegen een 7-4 achterstand aan, maar herpakten zich en namen na 7-7 de leiding. Souvage en De Mil probeerden de falende Denis te vervangen achteraan bij de thuisploeg, maar helpen deed dit niet meer.

Samenvatting:

Wedstrijdverloop: 1/0, 1/2, 2/2, 2/3, 3/3, 4/3, 4/4, 7/4, 7/11, 8/11, 8/12, 9/12, 9/13
Spelen van 40: 2-2
Vijftien verdiend: 56-72

Reportage NINOF TV : (klik hier)

Kaatsen - Ninove - Michiels Kerksken 1 - 3 juli 2011 - Kaatsen - Ninove - Michiels Kerksken 2 - 3 juli 2011

Kaatsen - Ninove - Michiels Kerksken 3 - 3 juli 2011 - Kaatsen - Ninove - Michiels Kerksken 4 - 3 juli 2011

Kaatsen - Ninove - Michiels Kerksken 5 - 3 juli 2011 -Kaatsen - Ninove - Michiels Kerksken 9 - 3 juli 2011

Kaatsen - Ninove - Michiels Kerksken 7 - 3 juli 2011 - Kaatsen - Ninove - Michiels Kerksken 8 - 3 juli 2011

ooo-OOO-OOO-ooo

 

Zondag 12 juni 2011

MICHIELS KERKSKEN – TERJODEN 13 – 0

OPPERMACHTIG KERKSKEN VERNEDERT TERJODEN

Wat een aangename spannende partij leek te worden werd een totale afgang voor de buren van Terjoden.

Van bij de start werd het strop rond de hals van de tegenstander gelegd.
Bij een 3 – 0 voorsprong haalden de bezoekers even gelijke tred maar de motor van Kerksken pruttelde niet en kwam op vol vermogen te draaien. In amper 40 minuten tijd haspelde het de eerste periode af met een riante 7-0 voorsprong.

Na de rust dacht men dat de regerend kampioen wat gas terug zou nemen maar niets bleek minder waar. Een verbouwereerd Terjoden zag de bui hangen, het kreeg maar geen voet aan de grond tegen het perfecte spel van Kerksken. De ballen vlogen hen letterlijk en figuurlijk om de oren. In een mum van tijd was de (wedstrijd) achter de rug. Terjoden kon op geen enkel ogenblik aanspraak maken op een spel. Het werd gewoonweg koud afgemaakt. De partij duurde amper 1u12min. De mannen van coach Jozef Buyl zijn gewoonweg oppermachtig. !

Michiels Kerksken - Terjoden 12-06-2011 - 13 - 0 - 1-

KAATSEN - Michiels Kerksken - Terjoden 12-06-2011 - 13 - 0 - 2-

KAATSEN - Michiels Kerksken - Terjoden 12-06-2011 - 13 - 0 - 3-

KAATSEN - Michiels Kerksken - Terjoden 12-06-2011 - 13 - 0 - 4-

KAATSEN - Michiels Kerksken - Terjoden 12-06-2011 - 13 - 0 - 5-

KAATSEN - Michiels Kerksken - Terjoden 12-06-2011 - 13 - 0 -6 -

KAATSEN - Michiels Kerksken - Terjoden 12-06-2011 - 13 - 0 - 7-

KAATSEN - Michiels Kerksken - Terjoden 12-06-2011 - 13 - 0 - 8-

 

ooo-OOO-OOO-ooo

2010

Michiels Kerksken

Michiels Kerksken - Kampioen 2010

KAMPIOEN - 2010

Michiels Kerksken Kapitein David De Vits 2010
David De Vits

Kerksken - 22/09

David De Vits - 'Enkel Belgische beker ontbreekt'

David De Vits heeft er met Kerksken alweer een glansrijk seizoen op zitten met een vijfde opeenvolgende landstitel.

'We finishten ook met een straatlengte voorsprong de reguliere competitie en zijn de verdiende kampioen. Het uitvallen van Pascal Demuylder zaaide twijfels bij de buitenwacht, maar binnen de club twijfelde niemand aan onze zesde man Pierre Bronchart, die zo op de ballodroom met een titel afscheid nam van de kaatssport. Bronchart verzoende zich vijf jaar lang zonder morren met zijn statuut van eerste invaller en zag dat beloond met vijf landstitels, waardoor we Tollembeek evenaarden.'

'Het is nu een uitdaging om nog beter te doen', stelt David De Vits.

'Met Philippe De Wolf komt een jong talent over als zesde man. De Wolf is een sterke achterman die bij alle andere eersteklassers gegarandeerd in de basis staat, maar zich bereid toonde met de rol van zesde speler. Bij Kerksken ben je nu eenmaal zeker om prijzen te kunnen pakken. De door Waalse bondsleiders gedomineerde federatie doet er nochtans alles aan om Kerksken te dwarsbomen. Eerst werden de play-offs ingevoerd omdat Kerksken in een reguliere competitie onklopbaar is. Nu werd het thuisvoordeel in de finale bij lottrekking bepaald terwijl de reguliere kampioen recht heeft op thuisvoordeel in de terugmatch. Het betekende een extra motivatie om Maubeuge lik op stuk te geven. Enkel de Belgische beker ontbreekt dit jaar in de prijzenkast.'

Adus: David De Vits .

 

Grote prijs van Brussel

Brussel – 18/07/2010

Weer geen maat op ‘Michiels Kerksken’

david de vits - tornooi brussel - michiels kerksken

Ze hadden bij de kampioenen hun zinnen gezet op de dubbel Aalst-Brussel en ze hebben het gehaald ook en dat met groot overwicht. In de tweede halve finale van de GP van de stad Brussel lieten ze Thieulain, vierde in de eerste nationale, geen schijn van kans. Geen enkel spel konden Frebutte en zijn maats versieren ondanks een paar goede terugslagen van Dumoulin. Kerksken speelde echter heel geconcentreerd, gaf geen enkele vijftien zomaar weg en kon rekenen op het keerderstrio Brassart-Dochier-Demuylder als het nodig was, terwijl Van Den Bulcke en De Vits aan de koord alles opknapten. De 0-7 uitslag zegt genoeg.

Baasrode speelde de eerste halve finale op de kasseien van de Brusselse grote markt, met Timmy Joos in de ploeg maar zonder handschoen in het eerste spel. Waar dergelijke actie goed voor was, is een raadsel want het is door het reglement toegelaten om de bal met de blote hand terug te keren. Dat lukte niet direct goed maar de ploeg herpakte zich nadat men 2-0 achterkwam en won drie spellen op een rij om uiteindelijk na 6-6 en veertig gelijk de match te winnen langs Van Impe, die de opslag van Ridiaux overkeerde.

De grote finale tussen twee Vlaamse topploegen was ook al geen hoogvlieger. Baasrode moest wel verder met Steven Koek in de basis na het uitvallen van Wouter Wielandt met een liesblessure. Franck Van Den Bulcke haalde zijn eigen blanco spel binnen. Sam Brassart het zijne wanneer De Wolf op veertig gelijk buiten keerde. Benjamin Dochier maakte er 3-0 van en dan leverde David De Vits zijn opslagspel binnen. Kerksken liep uit naar 5-1 maar wanneer De Wolf twee opslagen op rij overkeerde, haalden de mannen van Alain Quisquater een tweede spel binnen en daarmee was de kous af. De dubbel kon worden gevierd met 7-2 winst.

+ + +

Ninove - 19/07/2010

The day after... klare kijk van een nuchtere David De Vits

Een walk over, voor een massa publiek…

David: Traditiegetrouw was er terug veel volk op De Grote Markt, je kan toch steeds rekenen op zo'n 2000 supporters. Waarvan toch een paar autobussen vol van onze eerste tegenstander Thieulain, die voor de 1ste maal op de Grote Markt mochten deelnemen.
Hun supporters hebben in het begin van de wedstrijd voor veel ambiance gezorgd, maar naarmate de wedstrijd vorderde werd het stiller en stiller, met als resultaat, een droge 7-0 in ons voordeel. Ik denk dat die uitslag genoeg zegt.

Toen wachtten jullie Baasrode die het in de finale haalde van Maubeuge met 7-6...

De finale zelf waarvan wij ondertussen door ondervinding wisten dat een goede start heel belangrijk is, werd dan ook meteen met 3-0 beslecht in ons voordeel.
Daarna verloor ikzelf mijn spel 3-1, het werd 5-1; 5-2; 6-2 en kreeg ik de kans om de wedstrijd af te maken door mijn spel te winnen samen met mijn mede maats met als eindresultaat 7-2.
Op de receptie na het kaatsen werd Benjamin Dochier terecht uitgeroepen tot beste speler van het tornooi.

Na de receptie hebben we zoals vorige jaren, tezamen met de vrouwen iets gaan eten en sommigen zijn nog eens doorgezakt, de details houden we in de ploeg......

Aldus David De Vits.

+ + +

Baasrode - 20/07/2010

Timmy Joos - ‘Kerksken was te sterk'

Timmy Joos baande zich op de Brusselse Grote Markt met Baasrode een weg naar de finale na een heuse thriller tegen Maubeuge, maar in de eindstrijd toonde Kerksken zich te sterk.

Via een 7-2 zege zorgde de regerende landskampioen voor een dubbelslag daags na winst in het Kampioenschap van Vlaanderen in Aalst.

‘Zaterdag was Kerksken te pakken, maar in Brussel was onze titelrivaal gewoon te sterk', bekende Joos in de hoofdstad.

‘In Aalst haalde Kerksken geen topniveau en het werd een dubbeltje op zijn kant, maar het lukte net niet. In Brussel speelden we een sterke halve finale tegen Maubeuge. We raakten 6-4 voorop, maar de Fransen kwamen 6-6 langszij. In het beslissende spel kwamen we 30-0 voorop, maar we wankelden toen het 30-40 werd. Een kaats draaide uit in ons voordeel en Gregory Van Impe keerde de beslissende bal over. Zo draaide een heuse thriller uit in ons voordeel.'

‘In de andere halve finale liet Kerksken geen spaander heel van Thieulain (7-0). Ook in de finale stond er geen maat op Kerksken, dat onklopbaar is als het topniveau haalt. Woensdag krijgen we al een kans op revanche met een competitieduel tegen Kerksken.'

Benjamin Dochier werd net als in Aalst ook in Brussel verkozen tot beste speler.

‘Brussel blijft iets speciaals. De wind staat er in het nadeel bij het leveren, de zon hindert je en de bal stuitert soms vreemd op de kasseien. Toch klaarden we de klus.'

Aldus Timmy Joos

= = =

Kaatsen Kampioenschap van Vlaanderen

Aalst - 17/07/2010

Michiels Kerksken heerst op Houtmarkt

Michiels Kerksken kamp. Houtmarkt Aalst 2010

Dochier, De Muylder, De Vits en Van Den Bulcke van het winnende team Kerksken.

Kerksken won vlot het 84ste Kampioenschap van Vlaanderen op de Aalsterse Houtmarkt nadat het in de finale Maubeuge met 7-2 over de knie legde.

In de halve finale kreeg Kerksken meer weerwerk van Baasrode, maar Timmy Joos keerde te kort bij 5-4 en 40-40.

Kapitein David De Vits 2010 David De Vits werd in Aalst voor 500 kijkers gekroond tot beste koordspeler en stond voor de tiende keer in het winnende kamp.

'Ik won in Aalst vier keer met Terjoden en ben nu aan mijn zesde winst toe met Kerksken. We wonnen zaterdag voor de derde keer op rij, waardoor we de wisselbeker mee huiswaarts mochten nemen. Een opsteker voor het bestuur uiteraard.'

'In Aalst stond er fors windnadeel bij het leveren, zodat goed keren de boodschap was. In die optiek was ik wel een beetje bang voor Baasrode. In die partij kregen we ook het felste weerwerk, maar we haalden het in een vervroegde finale toch met 7-4. In de finale klampte Maubeuge aan, maar zonder de afwezige Philippe Gossuin klopten we makkelijk de Fransen, die eerder ook al moeite hadden met Terjoden (7-4) in de halve finale.'

De Kerkskense sterkhouder Benjamin Dochier werd in Aalst verkozen tot beste tornooispeler. 'Vorig jaar kende ik een moeilijk seizoen en daarom doet deze verkiezing extra deugd. Tegen Baasrode, dat op een erg hongerige Timmy Joos kon rekenen, moesten we op de toppen van de tenen spelen. De kijkers kregen er de mooiste wedstrijd van het tornooi geserveerd. Winnen doe je in eerste instantie als ploeg, maar het is super als je dan ook nog eens als beste speler wordt gelauwerd. Aalst is een speciaal tornooi, maar de beste wint er altijd, en dat was Kerksken.'

 

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 

 

. . . . .

 

MICHIELS KERKSKEN KAMPIOEN

KERKSKEN - 15/09/2009

Pascal Demuylder viert met Michiels Kerksken de vierde landstitel

'De ploeg blijft gewoon samen'

Zaterdag ging Kerksken al overtuigend winnen bij Baasrode (8-15) in de heenmatch zodat op zondag de gekoelde champagne al snel uit de kast kon worden gehaald. Met de Gouden Handschoen krijgt Pascal Demuylder er mogelijk nog een trofee bij.

Met een vierde landstitel op rij plaatst Kerksken zich bij het kransje grote clubs als destijds Tollembeek?

Pascal Demuylder: 'Deze landstitel is het werk van de hele ploeg. We kregen het dit jaar even moeilijk, maar bewezen dat we over een grote ploeg beschikken die samen terugvecht. Op de beslissende ogenblikken staken we de nek uit. Door de nieuwe competitieformule was de titelontknoping link zoals Maubeuge aan den lijve mocht ervaren. Kerksken domineerde de reguliere competitie en bevestigde in de eindronde dat slechts één team de landstitel verdiende. Maubeuge probeerde ons in de competitie bij te benen, maar kampte de voorbije weken met een gebrek aan frisheid waar Kerksken sterker stond dan tijdens de competitieaanhef. De ploeg blijft opnieuw gewoon samen. Een dergelijke ploeg kan je onmogelijk versterken omdat we een geoliede machine vormen.'

Het Kerkskense pantser vertoonde voor het eerste wel barstjes, want in Brussel liep het mis en ook de Belgische beker werd niet gehaald?

'Je kan niet elk jaar alles winnen, maar deze landstitel wilden we absoluut. In de Beker van België kreeg Acoz als tweedeklasser in elk spel een voorgift van vijftien terwijl die ploeg in eerste klasse de linkerkolom had gehaald. Die voorgift deed ons de das om. Brussel wonnen we niet, maar wel andere mooie tornooien als Aalst en Braine-Le-Comte en ook nog eens de Supercup als toemaatje. We lieten opnieuw slechts graantjes voor de concurrentie. Op regelmaat werden we nog nooit geklopt de voorbije jaren. Vergeet ook niet dat elke ploeg zich tegen de landskampioen wil overtreffen. In het voetbal ging Anderlecht toch ook voor de bijl op Sint-Truiden. We bouwden zondag een fabuleus titelfeest na een glansseizoen en we treuren nergens om.'

Je hebt persoonlijk een knalseizoen achter de rug en op 2 oktober wacht allicht ook nog eens de Gouden Handschoen?

'Iedereen klampt me daar over aan, maar ik geef liever geen commentaar vooraleer de uitreiking bekend is. Het enige wat ik nu al kwijt wil, is dat de Gouden Handschoen naar een speler van Kerksken moet gaan. Ander begrijp ik er niets meer van. Vorig jaar was het Dochier die ons naar de titel leidde en twee jaar geleden nam Brassart het voortouw. Dit jaar beleefde ik mijn tweede jeugd nadat ik de winter overbrugde met fietsen. Ik haalde intussen de tweewieler al opnieuw van stal.'

 

KERKSKEN 13/09/2009

Michiels Kerksken – Baasrode 13-9

Coach Jozef Buyl glundert

Zaterdag, tijdens de heenmatch hebben onze kampioenen het verschil reeds gemaakt, de motor draaide mooi rond , met alle respect voor onze tegenstrever maar Michiels Kerksken was echt subliem.

De meegereisde supporters genoten van elke seconde, Dochier leverde maar liefst elf ballen over. Een streling voor het oog.
We gingen de rust in met een geruststellende 3-7 voorsprong.

Bij 3-8 kreeg Van Den Bulcke Franky een applausvervanging van jewelste, Bronsaert werd verdienstelijk in stelling gebracht.
De tweede periode klampte Baasrode aan tot een 7-11 stand maar toen brak de veer,
Kerksken vond het welletjes en maakte het koelbloedig af.

Eindstand: 7-13

Zondag, tijdens de terugmatch stond het in een mum van tijd 8-1, Baasrode moest zich neerleggen bij een super gemotiveerd Kerksken, de titel was binnen, de rest was louter amusement, de champagne werd doorgegeven en het feestje kon beginnen.

De eindstand werd uiteindelijk 13-9

En nu vliegen we er met zen allen eens goed in, na een zenuwslopende eindronde gooien we de remmen los.

Aldus Jozef Buyl.

*****

David De Vits met Kerksken op zoek naar vierde landstitel - 11/09/2009

MICHIELS - KERKSKEN - BAASRODE

De uitgedokterde formule om de landskampioen aan te duiden via play-offs ligt her en der onder vuur, maar dit weekend starten Kerksken en Baasrode op gelijke voet in een rechtsreeks duel met de landstitel als inzet. David De Vits wil zondag feesten.

Het hele voorbije seizoen stond in feite in teken van komend finaleweekend?

David De Vits: ‘We beheersten de competitie en zetten Baasrode op twee straatlengten achterstand, maar het enige voordeel dat we daaruit puurden is het thuisvoordeel in de terugmatch op zondag. Als men de punten na de reguliere competitie had gehalveerd zoals in het voetbal in eerste klasse, kon ik daar gerust mee leven. Nu zijn de play-offs fundamenteel oneerlijk, maar we kunnen de regels niet meer veranderen en moeten zondag gewoon winnen en de kroon op het werk zetten. Maubeuge mocht al ervaren wat de huidige competitieformule kan teweegbrengen en het komt er nu op aan om niet zelf het slachtoffer te worden. Op Charleroi haalden we het in de halve finale ook slechts met 12-13 na een mindere dag. Daags nadien veegden we de bezoekers van de mat, maar bij een nieuwe offday dreigt dan averij.'

Kerksken is ongenaakbaar als iedereen op niveau kaatst?

‘Indien we zondag de landstitel vieren, vergeten we uiteraard het onrechtvaardige systeem. Niets is mooier dan de landstitel op de slotdag van de competitie voor eigen volk te vieren. Op Baasrode moeten we minstens tien spelletjes meegraaien om voor eigen volk dan de klus te klaren. Winnen zou een schitterende uitgangspositie opleveren, maar ook een kleine nederlaag is geen ramp. We hebben de traditie mee, want de jongste vier jaar verloren we niet meer tegen Baasrode. Deze week stonden we in de finale van het tornooi in Ath nog tegenover elkaar en we haalden het met liefst 7-1. Baasrode miste wel Alain Quisquater en je kan een doordeweeks tornooi wel niet vergelijken met een dubbel duel om de landstitel.'

 

*****


David De Vits snakt naar de winter - 30/06/2009

David De Vits Wereldkampioen in Ecuador

Kerksken - David De Vits nam met Michiels Kerksken op het Dorpsplein de maat van Baasrode waardoor de regerende landskampioen een ticket voor de halve finale van de eindronde al op zak lijkt te hebben.

'We openden sterk, maar bij 3-0 vielen we stil. Het werd 3-3 en een gelijkopgaande eerste helft sloten we af met een achterstand van 5-7. In de tweede helft raakten we op toerental onder impuls van Pascal De Muylder die aan een sterk seizoen bezig is. De Muylder raakt traditioneel pas in de zomermaanden op kruissnelheid omdat hij als leraar dan tijd zat heeft maar dit seizoen was hij er van in het begin bij.'

'Via de geboekte 13-9-zege tegen Baasrode diepten we de kloof met de derde plaats verder uit. Onbewust lieten we dit seizoen al enkele driepunters door de vingers glippen omdat het besef groeit dat we geen nood meer hebben aan driepunters. Pas in de play-offs worden de prijzen uitgedeeld. Hopelijk kampen we dan niet met blessures. Eigenlijk is de rest van de voorcompetitie nu ook overbodig, want samen met Maubeuge hebben we een plaats in de top twee op zak. We richten ons nu op de tornooien van Aalst en Brussel nadat we eerder al de Supercup wonnen. Voor mezelf begint het zwaar te worden, al ben ik nu wel verlost van de lieshinder. Ik ben 34 en sukkelde als voetballer doorlopend met blessures. Daarom besloot ik als voetballer te stoppen. Komende winter wordt de eerste waarin ik mijn lichaam eens kan laten rusten.'


'Afwezigheid David De Vits werd ons fataal' - 26/05/2009

JEF BUYL

Jef Buyl - Michiels Kerksken

KERKSKEN - De Landskampioen verloor zondag de topper op het Dorp tegen leider Maubeuge nipt met 12-13, maar coach Jef Buyl stelt dat er nog geen sprake is van een machtsoverdracht aan de sterke Noord-Franse club.
'Kerksken veroverde drie landstitels op rij en deze maand veroverden we al onze vierde Supercup op rij, waardoor we een record vestigden.
Zondag speelde het uitvallen van David De Vits ons parten. Met David erbij verliezen we nooit, al betekent dat geen verwijt aan onze zesde man Pierre Blanchart, die drie keer zijn spel won. Aan de koord is De Vits nu eenmaal DE wereldtop.'
'Vorige week viel David uit met een liesletsel tijdens het tornooi van Horrues, dat we in de finale verloren tegen Maubeuge met de afwezigheid van Dochier en De Muylder als verzachtende factor.'
'Zondag groeide bezoeker Monnier uit tot uitblinker door liefst acht keer over te leveren. Bij 30-40 leverde De Muylder in het beslissende spel buiten.
De Muylder kende net als Van Den Bulcke een mindere dag terwijl Dochier de jongste weken slechts kan spelen via inspuitingen in de geteisterde schouder.
De komende weken zullen we het nog zonder De Vits moeten stellen.'
'Zondag trekken we naar Baisy-Thy en daags nadien ontvangen we op Pinkstermaandag Grimminge.'


Aanvang: 15:00u. Allen Welkom!

 


David De Vidts (Michiels Kerksken) met België wereldkampioen in Ecuador - 20/11/2008

David De Vits Wereldkampioen in Ecuador

HAALTERT/DENDERMONDE/GERAARDSBERGEN/NINOVE - Met David De Vidts, Geert Vinck en Wouter Wielandt mochten drie Vlamingen de nationale kaatskleuren verdedigen in Ecuador. België kroonde zich tot wereldkampioen in het Internationale Spel, pakte zilver in het Ecuadoraanse spel en brons in de Llargues.

Enkel in het muurkaatsen ging het mis, maar het eindklassement over de vier disciplines leverde België niettemin de wereldtitel op.

Tussen de zeventien deelnemende landen bleek België het kaatsland bij uitstek?

David De Vidts: 'Het kleinste land toonde zich ook het sterkste. Het was wel even wennen aan het Ecuadoraanse spel, waarbij je de bal in een vak van zestig meter oppervlakte moest leveren. Bij het terugslaan moest dat op minstens vier meter hoogte gebeuren en dat valt uiteraard moeilijk te controleren, waardoor er veel discussies ontstonden.'

'We pakten tot eenieders tevredenheid zilver, want het thuisland was als enige vertrouwd met die kaatsvariant en er uiteraard erg bedreven in. We mikten vooral op goud in de Llargues, het spel dat het dichtst aanleunt bij het Belgische kaatsen. Nederland sneed ons helaas de pas af. We kwamen 4-1 voor, maar de wind speelde een enorme rol. Onze derde plaats was in feite een enorme ontgoocheling.'

In het Internationale Spel nam België dan revanche?

'We klopten Spanje in de finale overtuigend met 6-1 en wisten meteen dat ons tornooi geslaagd was. Ik stond in de finale tussen de lijnen aan de zijde van Geert Vinck, mijn ploegmaat Benjamin Dochier, Destrain en Dumoulin. Na de Europese titel vorig seizoen betekende deze wereldtitel het absolute hoogtepunt uit mijn carrière. Hopelijk kan de veroverde regenboog de Belgische kaatssport een nieuwe stimulans geven, want ondanks de vele scholenacties blijft de respons bij de jeugd lauw. Kaatsen blijft een sport die van vader op zoon wordt doorgegeven. Alle huidige internationals stammen uit een familie waar de vader ook kaatste.'

Ecuador betekende ook een cultuurschok?

'We hadden nauwelijks de tijd om het land te bezoeken. In het muurkaatsen werden we in de eerste ronde uitgeschakeld door de later wereldkampioen Mexico, waardoor we een halve dag vrij hadden. Voldoende om te beseffen dat ginds nog veel armoede heerst. Gelukkig hadden we onze coach Geert Vandervelden mee om alles piekfijn te organiseren, want voor de meegereisde bondsbegeleider leek Ecuador veeleer een snoepreisje.'

 

 


 

Benjamin Dochier wint Gouden Handschoen.


Uitblinker van Kerksken Benjamin Dochier wint Gouden Handschoen

BENJAMIN DOCHIER

'Bekroning voor hele club'

Wat alle kenners voorspelden, werd bevestigd op het kaatsgala in Nijvel waar naast de uitreiking van de Gouden Handschoen aan de Kerkskense uitblinker Benjamin Dochier ook de nationale ploeg werd voorgesteld. Die zal België vertegenwoordigen op het WK in Ecuador.
Benjamin Dochier droeg zijn individuele bekroning op aan zijn ploegmaats.


Je was huizenhoog favoriet voor de Gouden Handschoen?


Benjamin Dochier: 'Iedereen vertelde me wel dat ik zou winnen, maar het blijft toch altijd afwachten. Een kaatslutte of landstitel verover je op het terrein en heb je min of meer in de hand, maar dat ligt anders met zo'n referendum. Uiteraard ben ik heel tevreden. Ik volg op de erelijst Sam Brassart op, waardoor we voor het tweede seizoen op rij de Gouden Handschoen naar Kerksken halen. Ik draag deze verkiezing graag op aan de hele club, want kaatsen blijft een groepssport. Elke speler kent wel eens een dipje of sukkelt wel eens met een blessure, maar dat valt nauwelijks op in een ploeg die op volle toeren draait.'


Je beleefde een excellent seizoen. Dat kan nauwelijks beter?


'We realiseerden voor de derde keer de dubbel met de landstitel en de Belgische beker en deden daar ook nog eens de Supercup en de klassiekers op de Brusselse Grote Markt en de Aalsterse Houtmarkt bovenop. Het wordt uiteraard niet eenvoudig om dat te evenaren, maar je moet altijd je grenzen verleggen en proberen beter doen. We verloren afgelopen seizoen in de competitie op Maubeuge en strandden in de finale van Sirault tegen datzelfde Maubeuge. Op de beslissende momenten stond ik er, en daar dank ik ongetwijfeld de Gouden Handschoen aan.'
'We denken nog niet aan de zevenvoudige succesreeks van Tollembeek, maar een vierde landstitel wordt wel het volgende streefdoel. De groep blijft samen en dat belooft.'


Eerst komt het WK in Ecuador er nog aan?


'Op 5 november reizen we af. Met David De Vidts, Gregory Van Den Bulcke en Sam Brassart werden ook drie ploegmaats geselecteerd, maar Van Den Bulcke kampt met vliegangst en geeft forfait. Bij de Vlaamse clubs werden ook de Grimmingse uitblinker Geert Vinck en Baasrodenaar Wouter Wielandt geselecteerd. Reken maar dat we de Belgische eer hoog willen houden.'

(Sportwereld)

 


 

3e keer op rij kaatstitel voor kerksken

 

Beker van België

 

Michiels Kerksken wint ook beker.  

 

Voor de derde opeenvolgende keer heeft Kerksken naast de titel ook de beker van België gewonnen.

Enkel Buizingen (1988, 1989 en 1190) en Gosselies (1965, 1966 en 1967) deden de voorbije 43 jaar hetzelfde als de kampioenen, die het gisteren in de halve finale niet onder de markt hadden met Baasrode. Baasrode liep zelfs 1-3 uit.

De turbo van Kerksken sloeg dan aan en in één ruk ging het naar 5-3. Pascal Demuylder keerde daarop drie keer op rij buiten en Baasrode sloop dichterbij, kwam zelfs gelijk toen diezelfde Demuylder in het volgende spel ook drie keer buiten serveerde. Baasrode moest in de slotfase echter voor de zoveelste keer dit seizoen plooien voor Kerksken.

De tweede halve finale tussen Kastel en de thuisploeg Bever, die zaterdag verrassend maar verdient Maubeuge had uitgeschakeld, zal Bever vlot winnen met 3-7. Voor Michel Senterre, die zijn laatste officiële match speelde, was de finale dan ook een schitterend slot van zijn carrière. Bever won trouwens ook het eerste spel maar dan onderging het de wet van de sterkste. Benjamin Dochier zette de kroon op het werk voor Kerksken met twee overgeleverde ballen in het laatse spel van de finale (7-1)

Kerksken begon het seizoen met het winnen van de supercup, haalde op uitzondering van Sirault alle grote toernooien binnen, won op de grote markt in Brussel, werd kampioen en sluit af met eer derde beker op rij.  Proficiat mannen. !!!

 

Benjamin Dochier,

'Dankzij sterk groepsgevoel'

In Bever haalde Michiels Kerksken zijn derde Beker van België op rij binnen. Sterspeler Benjamin Dochier geldt in oktober ook als torenhoog favoriet bij de uitverkiezing van de Gouden Handschoen die individueel de beste speler van het seizoen bekroont.

'We kregen de Belgische beker zeker niet cadeau en raakten in de halve finale tegen Baasrode 1-3 achterop, maar toen viel alles in de juiste plooi en we wonnen met 7-5. In september staat er vaak al veel wind en dan komt het erop aan om de bal tussen de lijnen te houden. Tegen Baasrode verliep dat aanvankelijk niet opperbest, maar tegen Bever lukte dat wel. Dat was ook nodig, want we stonden voor een verraderlijke finale. Bever speelde niet enkel thuis op een ballodroom die het door en door kent en met de steun van een grote horde fans, maar als tweedeklasser kreeg het bij elk spel ook nog eens een voorgift van een vijftien. Vorig jaar werd ons al voorspeld dat we nauwelijks nog beter konden doen, maar het lukte toch. We haalden dit keer wel de Brusselse Grote Markt binnen. Het tornooi van Sirault was de enige grote afspraak die we misten. We hadden toen een offday en kregen er vanwege Maubeuge met 7-0 van langs. Naast een derde Belgische titel en beker op rij haalden we met Aalst, Brussel en de Supercup alle grote prijzen binnen.'    w.m./sportwereld.

Vriendschap

De Kerkskense bestuurstop droomt van zes landstitels op rij zoals het legendarische Tollembeek, maar Benjamin Dochier houdt de boot af. 'We focussen ons beter niet op Tollembeek en bekijken het beter jaar per jaar. Kerksken beschikt over goede spelers, maar ons geheim schuilt toch in het sterke groepsgevoel. Individueel telt Maubeuge evenveel kwaliteit, maar Kerksken maakt het verschil op basis van vriendschap. Bij ons worden aanwijzingen opgepikt en discussies worden binnenskamers gevoerd en niet op de ballodroom of in de pers zoals bij sommige ploegen. Wij teren op ambiance en karakter en volgend seizoen stomen we alvast door op intacte automatismen met dezelfde groep.'

Benjamin Dochier weet dat hij favoriet is voor de Gouden Handschoen, maar hoedt zich voor een ontgoocheling. 'Iedereen geeft me schouderklopjes en zadelt me op met de favorietenrol, maar ik weet niet hoe sterk de andere toppers bij andere clubs speelden. De kaatssport is ook een collectieve sport en dat maakt het niet zo evident om er de beste speler uit te pikken.'    

w.m./sportwereld.

 


MICHIELS KERKSKEN KAMPIOEN !

Michiels Kerksken – Maubeuge : 13 – 5 ( Zondag 31 Augustus 15:00u )

KERKSKEN PAKT VOOR DE DERDE KEER OP RIJ DE KAATSTITEL

Kapitein David De Vits over de match…


Het is de 1ste helft van de wedstrijd dat we het verschil kunnen maken hebben.
Het stond toen al 7-1 in ons voordeel, van die 8 spellen waren er namelijk 7 spellen op 40 gelijk, waarvan wij er 6 gewonnen hebben.
In het begin van de wedstrijd zat onze achterman Pascal De Muylder niet zo goed in de match, maar kon na 3 spellen hem toch zijn niveau opkrikken.
Als Pascal begint te draaien dan is er weinig aan te doen aan ons ploegske.
Onze grootmidden Benjamin Dochier , voor mij de opvolger van Sam Brassart als gouden handschoen, die speelt al gans het jaar op een zeer hoog niveau, dus gisteren ook.
Sam Brassart, onze klein-midden had het in het begin ook een beetje moeilijk, maar door zijn winners mentaliteit weet ik dat hij er na een paar spellen toch doorkomt.
Franck Van den Bulcke, de lange koord, had als links handige de wind niet in zijn voordeel bij de opslag, maar heeft toch weer een puike prestatie geleverd.
David De Vits: de kleine koord, die heeft gewoon geluk dat hij in zijn eigen dorp met zo´n prachtige ploeg kan meespelen. (Wilfried: David wees niet zo bescheiden, U prestatie gisteren was, ronduit een streling voor het oog van de minnelievende Kerkskenaar)
Pierre Bronchart: onze 6de man ( de reserve ) misschien de belangrijkste van de ploeg voor de groepsfeer. Altijd positief ingesteld, heeft dit jaar niet zoveel mee gespeeld, maar als hij invalt, staat hij er !

Ik wil toch ook iedereen bedanken voor de prachtige sfeer die er gisteren was, tijdens en na de wedstrijd.
Het was een TOPDAG voor kaatsclub Michiels Kerksken !! Bedankt aan allen.

 

David De Vits.

Wedstrijdverslag

Moeilijkste maar mooiste...

Maubeuge had zijn supporters meegebracht naar Kerksken maar ook de thuisfans waren massaal opgekomen. Winst leverde Kerksken immers de titel op en voor Maubeuge zou dat meteen gelijk staan aan de eerste competitienederlaag van dit seizoen. Na goed twee uur wedstrijd kom bij Michiels Kerksken de champagne worden ontkurkt.


Maubeuge begon met overtuiging aan de wedstrijd en haalde ook het eerste spel binnen langs Christophe Monnier. Sam Brassart, die voor de match zijn gouden handschoen van het seizoen 2007 kreeg overhandigd, reageerde en leverde ook op veertig gelijk op zijn beurt over. Het opslagduel Charloteaux - Dochier was boeiend voor elk drie ballen over de ganse lengte maar dan een domme fout van de bezoekers die de opslaglijn overschreed. Di Santo keerde in zijn eigen opslagspel en alweer op veertig gelijk buiten en Pascal De Mulder, die zijn eerste drie ballen buiten keerde toonde zich in zijn eigen opslagspel met twee over gekeerde ballen. De kloof was gemaakt al kregen ook de drie volgende spellen maar een beslissing na veertig gelijk. De kaatsliefhebbers genoten maar wisten ook dat de thuisploeg op eigen kaatsbaan onklopbaar is. 7-1 bij de rust, de driepunter wenkte maar Maubeuge haalde het eerste spel na de rust binnen.


Michiels Kerksken bleef rustig, reageerde na 10-2 om dan Dochier drie keer op rij te zien buiten leveren. Monnier demonstreerde even later nog even zijn opslagsterkte maar de ‘kleine van Kerksken’
Mocht bij 12-5 serveren voor de match en de titel. Twee keer over, een keer buiten en dan de matchbal: ver over. Het feest kon beginnen in Kerksken.


We wisten van bij het begin van competitie dat we er niet zouden overlopen en toen we op de eerste match van de terugronde een punt verspeelden in Bousval zag het er slecht uit , gaf een overgelukkige zesde man Pierre Bronchart mee.

"We zijn er blijven voor gaan als een echte groep en het resultaat mag er toch zijn, of niet soms? We hebben nu weer even punten voorsprong op Maubeuge, onze eerste achtervolger. We bouwen gegarandeerd een feestje" rondde hij in samenzang met zijn kapitein De Vits af.

w.m./sportwereld.Michiels Kerksken
Zondag 31 Augustus 15:00u
Michiels Kerksken - Maubeuge

Gouden Handschoen en kampioen?...een interview met kapitein De Vits:

 

Voor coach Jef Buyl is dit een bekroning van jaren hard labeur en doorzetting.
Tezamen met spelers, bestuur en tal van supporters beleeft hij het hoogste wat men in de sport kan bereiken.
Meester van alle tornooien in België, Beker van Bëlgie, het afleveren van de beste speler van het land, en een optie om de 3é landstitel op rij.Huldiging!
Voor de aanvang van de match Michiels Kerksken - Maubeuge van komende zondag zal Sam Brassart zijn gouden handschoen van het seizoen 2007 in ontvangst mogen nemen.

Landstitel...
Winst tegen Maubeuge betekent ook de derde landstitel op rij voor Kaatsclub Michiels Kerksken!

Kapitein David De Vits

Kapitein, David De Vits geeft een kort overzicht van het (bijna) voorbije kaatseizoen 2008


Wilfried: Michiels Kerksken, een ploeg met een gouden hart... een ploeg om U tegen te zeggen...
David: Men ploegmakkers waar ik toch al een paar jaar mee samen speel, zijn ondertussen vrienden geworden.
Ook volgend seizoen spelen we nog voor deze prachtige club Michiels Kerksken.
De Jef onze coach, die toch al ongveer 30 jaar voor deze club altijd klaar staat, drinkt graag een witteke, maar het voornaamste voor ons als ploeg, Hij zal nooit zijn ploeg afbreken in mindere momenten.
De supporters: Kom eens kijken zondag, je zal het wel zien waartoe die allemaal in staat zijn.
De kine, Guyken: Ik hoef maar even te bellen en de Guy staat direct klaar voor ons, ik denk dat dit genoeg wil zeggen, wat HIJ voor ons betekent.

Wilfried: Michiels Kerksken, meester van de voorbije kaatstornooien...
David: Het hoofdoel is en blijft kampioen spelen.
Elk tornooi dat we winnen beschouwen wij als bonus voor de club.
In die 5jaar dat ik nu bij Kerksken speel, kan niet juist zeggen hoeveel, maar we hebben er al veel gewonnen.

Wilfried: De derde landstitel is zo goed als binnen, de voorbije matchen zijn nagenoeg vlekkeloos afgehaspeld, wat kan er nog misgaan...
David: Er zijn nog 2 wedstrijden voor het kampioenschap.
Het slechste geval zou zijn dat we nu aanstaande zondag geen punt nemen tegen Maubeuge, dan moeten we de laatste wedstrijd op Opuurs gaan winnen met 3punten.
Zondag winnen, dan zijn we direct kampioen.

Wilfried: Het wordt een groot feest, gans Kerksken duimt voor Jullie !!!
David: Ze geven mooi weer, Zondag winnen en dan zal het terug een groot feest worden.
Ik ken ze in Kerksken en die kunnen feesten zenne.
Ik hoop dat iedereen op post zal zijn, om ons naar onze 3de landstitel te schreeuwen.

.

boven: Jef Buyl - Pierre Bronchart - Pascal De muylder - Sam Brassart
onder: Benjamin Dochier - David De Vits - Franck Van Den Bulcke

.

Michiels Kerksken - coach: Jozef Buyl

Michiels Kerksken Gouden Handschoen 2007

Michiels Kerksken - Gouden Handschoen 2007 - Sam Brassart